Het maximum aantal FM-frequenties dat één commercieel radiobedrijf mag hebben, moet terug worden gebracht naar drie. Dat adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat zou betekenen dat Talpa Network van vier commerciële FM-frequenties terug moet naar drie.

Met het maximum van drie FM-frequenties wordt volgens de ACM voorkomen dat één of twee partijen de markt kunnen domineren en blijft er voldoende concurrentie op markt. Volgend jaar houdt het ministerie de frequentieveiling voor negen landelijke commerciële (FM)-radiovergunningen. Twee van de negen zenders zijn zogenoemde geclausuleerde themazenders: nieuws- en actualiteiten en Nederlandse muziek.

Mocht het ministerie het advies van de ACM opvolgen, dan betekent het dat Talpa Network één van de vier FM-frequenties kwijtraakt. Radio Veronica, Sky Radio, Radio 538 of Radio 10 zou dan zonder FM-pakket komen te zitten.

Voor de radioveiling van volgend jaar zijn meerdere kapers op de kust. Zo aast KINK op een FM-frequentie en wil ook het moederbedrijf van Qmusic een extra FM-pakket.