Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat start volgende maand een internetconsultatie voor de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties. Doel van de consultatie is om de betrokken partijen en het publiek te informeren en hen de mogelijkheid bieden actief mee te denken over de besluiten.

De commerciële FM-frequenties worden uiterlijk voor september 2023 opnieuw geveild. Minister Adriaansens van Economische Zaken gaat niet in beroep tegen de uitspraak die de rechtbank in Rotterdam onlangs deed. De rechter stelde dat de commerciële FM-frequenties niet verlengd, maar opnieuw geveild moeten worden. Daarmee werd KINK, die de rechtspraak had aangespannen, in het gelijk gesteld.

Talpa en RadioCorp zijn wel in hoger beroep gegaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) tegen de uitspraak, maar de minister schrijft nu aan de Tweede Kamer dat ze niet op die procedure kan wachten. “Om de strakke deadline van 1 september 2023 te halen, die mij door de rechtbank is opgedragen, is het noodzakelijk dat de consultatie […] op korte termijn in gang wordt gezet. Ik kan daarbij niet wachten op de uitspraak van het CBb in hoger beroep. Na afronding van de consultatie en het bekend worden van de uitspraak van het CBb, en afhankelijk van de inhoud daarvan, kunnen dan de volgende stappen worden gezet.”