Sander Lantinga is volgende week voor het laatst te horen op Radio Veronica. De dj stapt samen met Coen Swijnenberg over naar JOE waar het duo de ochtendshow gaat presenteren. Nadat de overstap bekend werd, werden Coen & Sander al per direct van zender gehaald bij Radio 538.

Een jaar geleden begon Sander solo in de middag op Radio Veronica met ‘Werktitel’, nadat Radio 538 besloot Coen & Sander uit de middag te halen. Coen kreeg tegelijkertijd een lunchshow op Radio 538 en op vrijdagmiddag maakten ze nog samen ‘De Coen & Sander Show’ bij die zender. Veronica en 538 waren op dat moment allebei in handen van Talpa Network. Toen Veronica werd verkocht aan Mediahuis bleef Sander werken voor beide zenders (en bedrijven).

Overstap naar JOE

Eind september werd bekend dat Coen & Sander samen overstappen naar JOE van DPG Media. Ze gaan daar de ochtendshow presenteren, maar wanneer ze starten is niet bekend. Volgens insiders heeft dat te maken met het concurrentiebeding dat onderdeel is van het oude contract van de dj’s. Beiden zijn voorlopig niet op de radio te horen.

Wie de middagshow van Veronica overneemt is nog niet bekend. Deze maand hebben veel dj’s het radiostation verlaten. Bas van Teylingen, Tineke de Nooij, Jeroen Drogt, Francis Dix, Jannes Drop en Bram Molenaar hebben geen plek meer in de programmering.

Foto: Radio Veronica