Negen maanden nadat Rob Stenders stopte als zendermanager bij Radio Veronica, blijft hij zich bemoeien met de programmering en koers van de zender. Nadat hij eerder al live op de radio klaagde over de reclameblokken op het halve uur, reageerde hij gisteren op Veronica verontwaardigd op het vertrek van Danny Vera en Johan Derksen.

Rob stopte in september vorig jaar als zendermanager van Radio Veronica. Robbert-Jan van de Velde nam de leiding over, maar Rob blijft zich roeren, vaak live op de radio. Zo zei hij gisteren over het vertrek van Danny Vera: “Daar baal ik zeker van. Ik ben nog naar de leiding gegaan en zei: dat kunnen jullie toch niet doen? Dat kan toch niet waar zijn.”

‘Hoe heet die jongen?’

De persverklaring van Radio Veronica, dat het schrappen van Danny’s programma geen bezuinigingsmaatregel is, zorgde volgens Rob voor veel onduidelijkheid. “Onze mediavertegenwoordiger… Jelle, of hoe heet die jongen ook alweer? Wat een waanzin heeft hij ervan proberen te maken. Volkomen waanzin. Ik vind het niet leuk dat de mensen weg moeten.”

Rob probeerde om samen met een aantal collega-radio-dj’s het programma van Danny Vera te behouden, door de dj zelf te gaan betalen. Of dat onderhandelen met de zenderleiding ook iets uithaalt, is nog niet bekend.

Foto: Radio Veronica