De Coen en Sander Show op Radio 538 stopt in de huidige vorm. Coen Swijnenberg krijgt vanaf oktober een lunchshow op 538 en Sander Lantinga gaat de middagshow op Radio Veronica presenteren. De twee dj’s blijven op vrijdagmiddag nog wel samen te horen met de Coen en Sander Show.

Het vertrek is niet vrijwillig, schrijft Coen op zijn Instagram: “Een tijdje geleden kregen we de mededeling dat ons programma plaats moet maken omdat er gekozen is voor een andere invulling van ‘onze’ uren. Die zagen we even niet aankomen. We hadden juist hele goede gesprekken over onze toekomst.”

Wennen

Toch ziet Coen het positief in: “De Coen en Sander Show verhuist naar de vrijdagmiddag en op de andere dagen mag ik de lunchshow gaan maken op Radio 538. Veel om straks naar uit te kijken, maar eerst ga ik heel erg genieten van de laatste dagelijkse middagshows met Sander, het team en de beste luisteraars die we ons kunnen wensen.”

Sander: “Het zal even wennen zijn om mijn vrouw vaker te zien dan Coen, maar ik heb ontzettend veel zin in de toekomst bij Radio Veronica en op de vrijdag bij Radio 538.”

Coen en Sander maakten het nieuws vanmiddag zelf bekend in hun programma op Radio 538:

Sinds 2004

Coen en Sander begonnen achttien jaar geleden, in 2004, met een programma op de vrijdagavond. Hun latere middagshow groeide uit tot een van de populairste programma’s op de radio. Sinds augustus 2015 zijn de twee te horen op Radio 538. De dj’s verlengden vorig jaar nog hun contract bij de zender met twee jaar.

Op 16 juni maken Coen en Sander de laatste reguliere uitzending op 538. De zender komt later met informatie over de nieuwe invulling van de middag van 538.

Foto: Radio 538