Gerard Ekdom is vanaf maandag 2 september te horen op Radio Veronica met zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’. Dat heeft het station vanochtend bekendgemaakt. Marijke Ketel wordt de vaste nieuwslezer in het programma, dat tussen 6:00 en 9:00 uur te horen zal zijn.

Volgens zenderbaas Robbert-Jan van de Velde staat Radio Veronica ‘aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk’. “Gerard overlaadt ons nu al met zijn energie en mooie ideeën. Ik kan niet wachten tot september, wanneer hij de luisteraars elke ochtend meeneemt in zijn enthousiasme”, vertelt hij.

Gerard Ekdom nam eind mei afscheid van Radio 10. “Na de zomervakantie begin ik dan eindelijk aan de ochtendshow op Radio Veronica. Ik kan niet wachten om elke ochtend met de luisteraars een feestje te maken op de radio”, zegt Gerard in een persverklaring.

Wouter en Frank

De komst van Gerard Ekdom werd begin dit jaar aangekondigd, samen met de overstap van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof van NPO Radio 2 naar de middagshow van Radio Veronica. Per september is de nieuwe programmering dus compleet.

Marijke Ketel (27) vertrok vorige week bij Radio 10. Er gingen toen al geruchten dat ze zou overstappen naar Radio Veronica en dat blijkt dus het geval. Max Schuiling (30) was de afgelopen jaren als producer regelmatig te horen bij Ekdom in de Morgen en zal deze rol ook weer op zich nemen bij Radio Veronica.

Foto: Radio Veronica