BNNVARA vindt het ‘heel jammer’ dat Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende vertrekken bij NPO 3FM. Dat zegt de omroep waar beide jocks werkten, in een reactie. “Het zijn eigenzinnige radiomakers, die ons en NPO 3FM verder hebben geholpen en op de kaart hebben gezet. Wij waren graag met Sander en met Frank doorgegaan”, aldus BNNVARA. “We gunnen ze uiteraard alle goeds voor de toekomst.”

Gisteren maakten Sander en Frank bekend over te stoppen naar Radio Veronica. Sander krijgt er een avondprogramma, Frank is er alleen op vrijdagavond te horen. De twee verloren eerder dit jaar bij 3FM hun ochtend- en middagshow. Voor Frank was dat de tweede keer dat hij uit de middag werd gehaald. Beide programma’s wisten de kwakkelende luistercijfers van 3FM van de afgelopen jaren niet omhoog te duwen.

Livemuziek

“Veronica voelt als een groep muziekvrienden op een rokerige zolderkamer, omringd door duizenden platen en CD’s”, zegt Sander nu over zijn overstap naar het Talpa-radiostation.

Frank daarop: “Zeg je Frank, dan zeg je livemuziek en die neemt een belangrijke plek in op de vrijdagavond bij Veronica. Ik ben ontiegelijk blij dat ik straks omringd door al mijn muzikale vrienden, alle nieuwe ontdekkingen en alle oude rotten op Veronica radio kan maken

Foto: RadioFreak