Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Ruud de Wild vanaf september dagelijks op BNR Nieuwsradio

Ruud de Wild vanaf september dagelijks op BNR Nieuwsradio

Ruud de Wild maakt vanaf 5 september een dagelijks programma op BNR Nieuwsradio. Vanaf september presenteert De Wild elke middag het programma ‘BNR Ask Me Anything’. Binnenkort start De Wild ook weer met ‘Ruuddewild.nl’ op online en FM.

In ‘BNR Ask Me Anything’ worden elke dag vragen beantwoord over een actueel thema. Dit kan variëren van de Panama Papers tot de Brexit. De vragen komen van BNR-luisteraars en dan met name via social media. De Wild wil Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat inzetten om vragen te genereren.

Ruud de Wild: “Werken bij BNR Nieuwsradio en zeker met dit programma is een grote eer voor me. Het sluit bovendien naadloos aan bij de nieuwe weg die ik ben ingeslagen.” Voor De Wild wordt het de eerste keer dat hij bij een nieuwszender gaat werken.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Het is geweldig dat Ruud de Wild voor BNR Nieuwsradio heeft gekozen. Hoe gaaf is het dat de Marconi-winnaar van 2015 elke dag bij ons te horen is! ‘BNR Ask Me Anything’ is een programma dat Ruud op het lijf is geschreven met een grote plaats voor social media.”

Ruud de Wild
De Wild maakte op 30 april 2015 zijn laatste uitzending op Radio 538. De dj moest plaatsmaken voor dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die overkwamen van 3FM. De Wild startte in het najaar van 2015 met het coachen van jongeren met een verstandelijke beperking voor het online platform ‘No Limits’ van KRO-NCRV. De Wild had ook gesprekken met KRO-NCRV over een radioprogramma op NPO Radio 2, maar die gesprekken liepen stuk.

De 47-jarige De Wild heeft er al een lange carriere als radio-dj opzitten. Hij begon in de jaren 90 bij Radio 538, ging daarna naar 3FM, waar hij de moord op politicus Pim Fortuyn van dichtbij meemaakte. ‘Ruuddewild.nl’ verhuisde in juni 2004 van 3FM naar Radio 538. Eind augustus 2007 raakte De Wild in conflict met 538, waarna het contract ontbonden werd.

De Wild keerde in maart 2008 terug op de radio, dit keer op Qmusic, om daar samen met Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow ‘Ruuddewild.nl’ te maken. In het najaar van 2010 ging De Wild weer aan de slag bij Radio 538, waar hij uiteindelijk op 30 april 2015 zijn laatste uitzending maakte.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.