Home Landelijke radio Ruud de Wild krijgt Marconi Oeuvre Award 2015

Ruud de Wild krijgt Marconi Oeuvre Award 2015

Ruud de Wild krijgt de Marconi Oeuvre Award 2015. Dit heeft de vakjury van de prijs besloten. De jury hoopt dat het radiowerk van Ruud de Wild nog een flinke staart gaat krijgen. Ruud de Wild is blij met de erkening: “Ik ben er heel blij mee. Ik mis het medium radio nog elke dag." 

De 46-jarige Ruud de Wild is volgens de vakjury een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap. Met zijn show Ruuddewild.nl, die sinds 1999 te horen is geweest op 3FM, Radio 538, Qmusic en weer op Radio 538, heeft Ruud de standaard-mannetjes-hitradio-formule geheel veranderd. In een ontwapenende vorm, uit duizenden te herkennen, heeft De Wild een eerlijke, persoonlijke, bewust onhandige, vrolijke en muzikale manier gevonden waarin hij uniek is en anders klinkt dan anderen. De veelvoud aan rare liedjes en jingles en de soms chaotische vorm van zijn shows is hooguit schatplichtig aan Ronflonflon avec Jacques Plafond van Wim T. Schippers. Maar De Wild draait graag wél hits en is een stuk toegankelijker en laagdrempeliger. U2 is zijn favoriete band en de luisteraar mag dat weten. 

In april 2015 kreeg Ruud de Wild te horen dat zijn middagshow op Radio 538 moest stoppen. Tegen zijn zin verliet hij de zender voortijdig. Sindsdien houdt hij zich voornamelijk bezig met schilderen. De Marconi Oeuvre Award 2015 is wat de jury betreft dan ook vooral bedoeld om iedereen te laten weten dat de unieke radiomaker een nieuwe plaats verdient op een nationale radiozender. 

De Wild schaart zich in een rij iconen uit de radiowereld. Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013) en Edwin Evers (2014).

Wil je bij de uitreiking zijn? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win twee kaarten voor het RadioGala op 11 november.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.