Home Landelijke radio Giel Beelen ‘leeft in onvrede’ met beleid 3FM

Giel Beelen ‘leeft in onvrede’ met beleid 3FM

“Ik heb eerder al gezegd dat dit de laatste uitzending is die ik voor ‘juli’ maak. Je mag best weten dat ik de afgelopen, zeker twee jaar, toch best wel, hoe zeg je dat, in onvrede heb geleefd met wat dit radiostation doet. Dus ik wil graag afsluiten met een duidelijk laatste plaat, met een boodschap: 3FM, je bent niet van mij alleen.” Met die woorden sloot Giel Beelen vanochtend de laatste ochtendshow voor zijn zomervakantie op 3FM af.

Met ‘laatste uitzending’ doelt Beelen hoogstwaarschijnlijk op zijn laatste uitzending voor zijn zomervakantie. Basyl de Groot, zendermanager van 3FM, heeft aan RTL Boulevard laten weten dat Beelen over drie weken gewoon weer terug is. De Groot wilde echter niet dat Boulevard het fragment liet horen waarin Beelen bovenstaande zei. Ook wilde de zendermanager niet ingaan op de onvrede die Beelen zou hebben.

Beelen deed eerder dit jaar al de uitspraak dat hij ‘een switch op werkgebied’ ging maken. Later bleek dat de 3FM-dj zijn eigen online talentenjacht begon. Beelen begon begin dit jaar zijn ochtendshow op 3FM zonder al zijn vaste medewerkers. De dj zei toen dat hij ‘weer echt radio wil maken’.

Foto: Michel Schnater | VARA