Radio 538 past vanaf 8 mei de programmering in het weekend aan. De belangrijkste wijziging is de komst van ‘Het beste van De 538 Ochtendshow’ op zaterdag en de ‘538 TOP 50 Non-stop’ op zondag.

Dat betekent dat de best-off uitzending terugkeert; toen Edwin Evers de ochtendshow maakte, was er op zaterdagochtend ook altijd een soortgelijk programma. En ook van de Top 40 was eerder al een non-stop versie te horen bij 538.

538 kiest bewust voor non-stop op de zondagmiddag: “Op zondagmiddag is de luisterbehoefte muziek, daar kiezen we heel helder voor.”

Menno stopt op vrijdag

Menno de Boer stopt met zijn eigen programma op vrijdagmiddag. Het is voor hem lastig te combineren met zijn baan als radiodirecteur. Niek van der Bruggen neemt de show over. Menno zal wel blijven invallen. 

Edwin Noorlander verliest door de komst van de ‘Non-stop 538 Top 50’ een tijdslot op de zender. Hij blijft wel op zaterdagmiddag en in de nacht te horen, ook valt hij op regelmatige basis in tijdens de dagprogrammering.

Andere zenders

Dit weekend meldden RadioFreak.nl al wijzigingen in de weekendprogrammering bij Radio 10 en Radio Veronica. Deze waren ingegeven door bezuinigingen in verband met de coronacrisis.

Talpa Network laat weten dat de wijzigingen bij Radio 538 al op de planning stonden voor de corona-uitbraak.

Foto: Radio 538