Radio Veronica gooit de weekendprogrammering op de schop. De samenwerking met Maurice Verschuuren wordt stopgezet en Jasper de Vries verliest zijn vaste programma’s in het weekend. Ook stopt hij met zijn functie van muzieksamensteller. Radio Veronica bezuinigt, nu vanwege de coronacrisis de (advertentie)inkomsten zijn teruggelopen.

Hoewel Maurice Verschuuren helemaal bij Radio Veronica vertrekt, blijft Jasper de Vries wel verbonden aan het station. Hij wordt op invalbasis ingezet en presenteert vanaf volgende week tijdelijk ‘Goud van Oud’, op zondagochtend tussen 08:00 en 12:00 uur.

Maatregelen

Radio Veronica laat in een reactie weten: “Ook wij nemen de maatregelen die nodig zijn om ons bedrijf door de crisis te loodsen en een goede bedrijfsvoering te borgen. We kijken daarbij op dit moment organisatie breed extra kritisch naar de verlenging van contracten van freelancers.”

Hoe de nieuwe weekendprogrammering van Radio Veronica eruit komt te zien, is nog onduidelijk. Mogelijk neemt Jurjen Gofers de plek van Jasper de Vries tussen 18:00 en 21:00 uur in. De drie uur daarna, tot middernacht, worden dan non-stop.

Balen

Jasper de Vries was, net als Maurice Verschuuren, op freelancebasis actief voor Radio Veronica. Hij begon drie jaar geleden bij de zender op invalbasis. Vorig jaar mei kreeg de jock een eigen programma, in het weekend tussen 15:00 en 18:00 uur.

“Niets is zo veranderlijk als het leven van een freelancer en zeker ook als radio dj”, schrijft Jasper op Instagram. “Helaas moet ik vanwege bezuinigingen rondom het coronavirus stoppen met mijn weekendprogramma en ook als muzieksamensteller. Mag ik zeggen dat ik hiervan baal? Ja, dat mag ik zeggen.”

Ook Radio 10

Ook bij Radio 10 wordt de weekendprogrammering aangepast. Talpa-network eigenaar John de Mol kondigde onlangs al aan ‘draconische maatregelen’ te nemen binnen zijn mediabedrijf, omdat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen vanwege het coronavirus.

Foto: Radio 10 | William Rutten

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.