Talpa Network, het moederbedrijf van onder meer Radio 538 en Radio 10, verplicht medewerkers om vier vrije dagen op te nemen. Hoewel dat in strijd is met de wet, zou de maatregel nodig zijn vanwege de ‘uitzonderlijke situatie’ waarin het bedrijf door de coronacrisis verkeert.

Dat meldt NRC. Het mediabedrijf van John de Mol verplicht de medewerkers om vier verlofdagen in april en mei op te nemen. De dagen worden automatisch afgeschreven van het verlofsaldo. Daarnaast wordt het vakantiegeld pas eind juni betaald en wordt de reiskostenvergoeding voor thuiswerkers stopgezet.

Uitzonderlijke situatie

In NRC erkent Talpa dat alle medewerkers vier vakantiedagen moeten opnemen en dat die automatisch worden afgeboekt. Volgens een woordvoerder zou dat nodig zijn vanwege ‘de uitzonderlijke situatie’. De maatregel zou ook genomen zijn om ‘effectief en op volle kracht te kunnen werken’ als de coronamaatregelen versoepeld worden.

Talpa Network is eigenaar van radiozenders Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. Eigenaar John de Mol kondigde eerder al aan ‘draconische maatregelen’ te zullen nemen vanwege de coronacrisis. Door die crisis zijn de (advertentie)inkomsten fors teruggelopen.

Het mediabedrijf maakte de afgelopen dagen al bekend te gaan bezuinigen op de weekendprogrammering van Radio 10 en Radio Veronica. Zo verdwijnen er programma’s en/of worden andere programma’s langer.

Foto: Talpa