Home Coronacrisis NPO plaatst schermen in radiostudio’s tegen verspreiding corona

NPO plaatst schermen in radiostudio’s tegen verspreiding corona

Scherm tegen corona in het NPO Radiohuis
'Coronaschermen' in de studio van Radio 2

Na Talpa Network, heeft ook de NPO besloten om schermen in de radiostudio’s te plaatsen. De schermen zijn op het studiomeubel geplaatst, tussen de plekken van dj’s/presentatoren, productiemedewerkers en gasten in.

De schermen zijn gemaakt van plexiglas, zodat iedereen elkaar wel gewoon kan blijven zien. Het virus, dat zich verplaatst via vocht, zou tegengehouden kunnen worden door de schermen, zo is het idee. Het aantal gasten in uitzendingen wordt daarnaast zo laag mogelijk gehouden. Ook blijft de regel gelden dat medewerkers met klachten, zoals hoesten, niet naar de studio komen. Zo zond 3FM-dj Rob Janssen de afgelopen twee weken uit via een locatiestudio in zijn woonkamer.

“Eerder is al de schoonmaakfrequentie in het Radiohuis opgevoerd en de medewerkers gebruiken daarbovenop extra hygiënedoekjes om knoppen en schuiven schoon te maken. Iedereen werkt nu met een eigen plopkap op de microfoon”, aldus de NPO.

Verder vinden er geen live-optredens meer plaats in de studio’s van de NPO en zijn alle radioprogramma’s zonder publiek.

>> Meer radionieuws rondom het coronavirus