Jurre Bosman, directeur Audio bij de NPO, voorziet dat het ‘een heel rijke tijd wordt voor radio en audio’. “Mensen kopen nu smartspeakers om er audio mee te streamen. En ja, ook Spotify, maar er wordt nog steeds ontzettend veel radio geluisterd”, vertelt hij in gesprek met de regionale krant Tubantia.

Jurre is deze maand precies drie jaar directeur van de radiozenders NPO Radio 1 t/m Radio 5 en FunX. Daarvoor werkte hij als zendermanager van Radio 2 en Radio 5. “We vernieuwen, continu”, vertelt hij. “We proberen met de verschillende radiozenders zoveel mogelijk de behoefte van de luisteraar op te zoeken. We maken geen platgeformatteerde radio zoals sommige commerciële zenders doen.”

Over het feit dat 50+ nog altijd de grootste radiodoelgroep vormt, zegt Jurre: “Vergeet niet dat de 50-plusser van nu heel anders is dan die van twintig jaar geleden. De huidige 50-plusser staat middenin het leven en heeft vaak meer financiële middelen. Radio klinkt daarom ook alweer anders dan een paar jaar geleden.”

Conflict met AVROTROS

De radiodirecteur kwam eind 2017 in conflict met AVROTROS, dat een rechtszaak aanspande vanwege het tijdslot 14:00 tot 16:00 uur op Radio 2. De baas van AVROTROS viel Jurre in de media aan en eiste een dagelijks programma voor Annemieke Schollaardt op Radio 2. De rechter besliste in juni dat de NPO haar dat niet hoeft te geven.

Terugkijkend op het geruzie, zegt Jurre nu: “Dat is werk en dat is gebeurd. Ik heb niet zoveel behoefte om daar op terug te blikken, we hebben dat met z’n allen achter ons gelaten.”

Foto: Michel Schnater | NPO