Coen Swijnenberg vindt dat Ruud de Wild het in de media vaak over hem en zijn sidekick Sander Lantinga heeft. “Ruud is vooral heel erg met ons bezig, in interviews gaat het heel vaak over ons. Wij zijn iets minder met hem bezig”, vertelde de Radio 538-dj vrijdag in ‘The Friday Move’ op BNR Nieuwsradio.

Met zijn show op NPO Radio 2 heeft Ruud de Wild het beste beluisterde middagprogramma van de Nederlandse radio. Coen: “Als het gaat om luistercijfers, dan heeft hij er in absolute aantallen misschien een paar meer. Maar als het gaat om alle belangrijke doelgroepen, dan zitten wij er gelukkig nog wel een stukje boven.”

Sander Lantinga daarop: “Wij weten meer mensen te bereiken, maar ze luisteren korter. Ruud doet het gewoon goed bij de mensen die graag een advocaatje met slagroom eten.” Coen: “En vergeet niet: Rob Stenders is zijn voorprogramma. Hij heeft het beste programma vóór hem zitten.”

Sleets

Coen en Sander namen in 2015 de plek in van Ruud de Wild op Radio 538. Het gaf de twee en hun show toen een nieuwe impuls, vertelden ze eerder.

Sander biechtte vrijdag bij BNR op dat hun middagshow afgelopen jaar opnieuw ‘een beetje sleets begon te worden’. “We doen het op de automatische piloot, het gaat ons misschien wel té makkelijk af. We hebben toen écht een heel goed gesprek gehad met z’n tweeën en later ook met de redactie. Dan ga je toch in één keer het hele fundament eronder wegslaan, alsof je je huis helemaal opnieuw opbouwt.”

Coen en Sander vieren eind deze maand met een groot feest hun 15-jarig jubileum. “Het klinkt ontzettend cliché, maar we gaan uit van onze eigen kracht”, aldus Sander.

Foto: Radio 538

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.