Home Landelijke radio Jurre Bosman nieuwe directeur NPO Radio

Jurre Bosman nieuwe directeur NPO Radio

Jurre Bosman

Jurre Bosman is de nieuwe directeur Radio van de NPO. Bosman volgt Jan Westerhof op die sinds oktober, na goed onderling overleg, de NPO verlaten heeft. Bosman volgde Westerhof sindsdien al tijdelijk op. Bosman stopt vanaf het nieuwe jaar met zijn werkzaamheden als zendermanager voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5, een rol die hij nu ruim twee jaar vervult.

Bosman wil als nieuwe directeur van NPO Radio ‘het meest toonaangevende en impactvolle radiobedrijf van Nederland’ maken. “Radio is een fantastisch medium: snel, vrijwel altijd live, dichtbij en in direct contact met de luisteraar”, zegt Bosman. “Ik wil sterke onderscheidende zendermerken en impactvolle programma’s, voor een zo breed mogelijk publiek. Het mediagebruik verandert op dit moment snel.”

“Het verder aanscherpen van de zenderprofielen en nog beter laten aansluiten bij de veranderende behoeften van ons publiek, zie ik als mijn belangrijkste opdracht. Bijvoorbeeld door veel energie te steken in radio luisteren op je mobiel. We volgen daarin een onafhankelijke koers; de publieke radio laat zich niet leiden door commercie of door de politiek. Ik vind het een grote eer om daar de komende tijd mijn tanden in te zetten.”

Mee te bewegen met de veranderende mediabehoeftes, ziet Bosman als noodzakelijk bij de publieke zender. “Door op alle platformen aanwezig te zijn waar ons publiek zich bevindt, zoals YouTube, Spotify en Instragram. Maar vooral door ze te blijven verrassen met mooie muziek en waardevolle informatie en met goede en inspirerende programma’s. Maar wel altijd op een onafhankelijke manier.”

NPO-voorzitter Shula Rijxman: “Jurre heeft een indrukwekkende staat van dienst bij de publieke omroep als radiomaker, presentator en als zendermanager. Onder zijn leiding zijn NPO Radio 2 en NPO Radio 5 ingrijpend en succesvol vernieuwd en heeft hij recent de aanzet gegeven voor een nieuwe aanpak bij NPO 3FM. Hij heeft in de praktijk bewezen dat hij in staat is de publieke radio steeds te blijven vernieuwen en verder te professionaliseren. Jurre gaat voor onafhankelijke en maatschappelijk betrokken radio, voor iedereen. En dat is precies wat we nodig hebben. Een echte radioman.”

Foto: NPO