De rechter vindt dat de NPO geen dagelijks programma hoeft te geven aan Annemieke Schollaardt. De AVROTROS stapte naar de rechter omdat toegezegd zou zijn dat Schollaardt bij haar overstap vanaf 3FM een dagelijks programma kreeg.

Schollaardt stapte in 2017 over en nam de plek over van Rob Stenders, die de AVROTROS verruilde voor BNNVARA. De NPO draaide dat terug door BNNVARA de zenduren tussen 14:00 en 16:00 uur op maandag tot en met donderdag te geven. AVROTROS besloot daarom naar de rechter te stappen.

Bij een onafhankelijke geschillencommissie kreeg de omroep gelijk, maar de rechter beslist anders. De AVROTROS zegt tegen het AD niet in beroep te gaan tegen het besluit. ” Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af. Wij kijken vanaf nu vooruit.”

Nieuwsshow

De bestuursrechter oordeelde ook dat Omroep Max het programma Nieuwsweekend mag blijven maken op NPO Radio 1. AVROTROS maakten op dat tijdsslot jarenlang de Nieuwsshow. Na een ruzie stapten presentatoren Mieke van der Weij en Peter de Bie op. Zij namen de hele redactie mee en gingen naar Omroep MAX die de zendtijd kreeg.

Foto: NPO Radio 2

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.