Home Landelijke radio NPO Radio 2 Baas AVROTROS: Jurre Bosman had spijt van exit Rob Stenders

Baas AVROTROS: Jurre Bosman had spijt van exit Rob Stenders

Eric van Stade

Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO, kreeg na twee uitzendingen van Annemieke Schollaardt spijt dat hij Rob Stenders had laten vertrekken bij NPO Radio 2. Dat zegt Eric van Stade, directeur van AVROTROS, tegen De Telegraaf. “Annemieke Schollaardt is met veel lawaai van 3FM naar Radio 2 gehaald. Vervolgens meldt na twee uitzendingen het hoofd radio van de NPO (Jurre Bosman red.) zich bij mij met de opmerking dat hij er spijt van heeft en dat Annemieke ergens anders heen moet”, aldus Van Stade.

Stenders raakte eind augustus zijn programma op Radio 2 kwijt doordat hij de overstap maakte van AVROTROS naar BNNVARA. Stenders had gehoopt dat hij met de omroepwissel zijn programma kon behouden, maar daar staken zowel de NPO als AVROTROS een stokje voor. Annemieke Schollaardt nam de uren over van Stenders, maar zij wordt vanaf het nieuwe jaar toch naar de weekendprogrammering verplaatst.

Niet in beroep

Van Stade in De Telegraaf over het besluit van de NPO: “Annemieke is nu teruggezet naar het weekend, een plek waar ze op 3FM al iets had opgebouwd; nu moet ze wéér opnieuw beginnen. Bovendien staat dit haaks op de wens van de NPO om vrouwen meer zendtijd te geven.”

AVROTROS zegt niet in beroep te gaan tegen het besluit van de NPO. “Maar we gaan wel een ernstig pleidooi houden om Annemieke meer ruimte in de dagprogrammering van Radio 2 te geven zodra daar een mogelijkheid voor is”, aldus Van Stade.

Foto: Nico Kroon