Gijs Staverman start maandag met zijn nieuwe middagprogramma Gijs 2.4 op voor de KRO-NCRV NPO Radio 2. Daarin wil hij veel muziek draaien, maar ook cabaret laten horen en de luisteraar de ruimte geven. “Ik vind het een grote eer om één van de best beluisterde tijdstippen van NPO Radio 2 voor mijn rekening te mogen nemen. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar gelukkig heb ik maat 46 en het gaat vast lukken.”

Na zeven jaar het lunchprogramma Gijs 2.0 gepresenteerd te hebben, is Gijs voortaan van maandag tot en met donderdag te horen tussen 14:00 en 16:00 uur. Op dat tijdslot zat eerder Rob Stenders, die onlangs naar Radio Veronica verkaste.

“Ik heb ontzettend genoten van Gijs 2.0 en heb veel bijzondere momenten beleefd met mijn gasten en de luisteraars”, zegt Gijs. “Het voelt goed om vernieuwing aan te brengen, met natuurlijk ook rubrieken die gewoon bij de show horen. Daarom de naam: Gijs 2.4.”

Items

Een terugkerend onderdeel wordt Stavermans Disco, waarin elke dag een nieuwe discotrack wordt toegevoegd aan de enorme Spotify-lijst die Gijs inmiddels heeft. Ook speelt Gijs met cabaretfragmenten op humoristische wijze in op de actualiteit.

De rubriek ‘Beat the minute’; het bekende muziekspel van ‘Gijs 2.0’, met platen uit de Top 2000 van NPO Radio 2 krijgt ook een plek in de show. Net als de bekende ‘uitsmijter’ van Gijs, waarin de laatste plaat, passend bij opvallend nieuws van de dag, wordt gekozen door een luisteraar.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2