NPO Radio 2 gooit de programmering op de schop na het vertrek van Rob Stenders naar Radio Veronica. Gijs Staverman stopt met zijn lunchprogramma ‘Gijs 2.0’ tussen 12:00 en 14:00 uur. Zijn uren worden vanaf 10 mei overgenomen door Annemieke Schollaardt. Gijs verhuist op zijn beurt naar 14:00-16:00 uur, waar hij het nieuwe programma ‘Gijs 2.4’ gaat presenteren.

De uren op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14:00 en 16:00 uur komen in handen van Paul Rabbering. Hij gaat samen met sidekick Cielke Sijben de ‘VrijZaZo Show’ maken, waarin Paul ook weer het Popduel als vast radio-item introduceert.

Frank van ’t Hof neemt voorlopig van maandag tot en met donderdag de avonduren van 22:00 tot middernacht voor zijn rekening. Wie de definitieve opvolger wordt van die uren, is nog niet bekend.

Lunchprogramma Gijs

Het lunchprogramma van Gijs Staverman op Radio 2 dreigde drie jaar geleden al te moeten stoppen. Nu valt definitief het doek voor de lunchshow, die Gijs sinds begin 2014 presenteert. “Het waren acht prachtige jaren die we volbracht hebben, met een geweldig team”, aldus Gijs. Zijn nieuwe show, tussen 14:00 en 16:00 uur, zal volgens Radio 2 in het teken staan van ‘aanstekelijke energie waarmee de middagdip te lijf wordt gegaan’.

Annemieke Schollaardt gaat tijdens de lunchuren een programma maken ‘met veel muziek, aandacht voor nieuwe podcasts, boeken, theatershows, albums en spraakmakend nieuws uit de media. De luisteraar staat centraal en zal zelf ook vaak aan bod komen.’

“Met bekende stemmen in een andere opstelling houden we NPO Radio 2 fris en toch vertrouwd”, zegt zendermanager Peter de Vries. “Onze dj’s staan te trappelen om met hun nieuwe programma’s de luisteraars te blijven verrassen. Samen met Ruud de Wild, die ik vurig een voorspoedige genezing wens, vormen zij binnenkort een ijzersterk team in de middag.”

Nieuwe programmering vanaf 10 mei

Maandag t/m vrijdag
12:00 – 14:00 uur: ‘Annemieke’s A-Lunch’ – Annemieke Schollaardt
14:00 – 16:00 uur: ‘Gijs 2.4’ – Gijs Staverman / op vrijdag ‘VrijZaZoShow – Paul Rabbering
22:00 – 00:00 uur: ‘The Big Frank Show’ – Frank van ’t Hof (niet op vrijdag)

Foto: NPO Radio 2 | Linda Stulic