Frank van der Lende vindt dat 3FM ‘een soort 538-light’ is geworden. “Veel commerciëler. Het voelde niet meer als mijn 3FM. Daarnaast, de grote namen, van wie ik kon leren en discussiëren, die kwamen niet”, zegt Frank in het AD.

Frank kreeg afgelopen voorjaar te horen dat 3FM wilde stoppen met de middagshow, die hij samen met Eva Koreman presenteerde. “Toen ik hoorde dat ons programma ging stoppen, begreep ik dat wel. 3FM wilde knallen, er moest iets gebeuren. Dat had ik overigens vaker gehoord. Van vijf zendermanagers in zeven jaar.”

‘Geen grote namen’

Toch was het volgens Frank nu anders. “Er werd gemeld dat er grote namen zouden komen. En met een goed idee daarachter was ik bereid een stap opzij te doen. Allerlei namen gingen rond. Coen en Sander, Ruud de Wild, Giel Beelen, wie niet? Ik zag dat wel zitten.” Het liep volgens de jock anders, met ‘grote namen die niet kwamen’.

Frank, die tegenwoordig op Radio Veronica te horen is, vindt niet dat hij 3FM in de steek heeft gelaten. “Ik heb naar eer en geweten gehandeld. Ik had een plan voor de avond, maar wel met de kanttekening: wie komen erbij? Dat heb ik ook altijd gezegd, zowel tegen BNNVara als tegen 3FM. Het is een mooie relatie geweest, maar we zijn uit elkaar gegroeid”, zegt Frank in de krant.

Foto: NPO 3FM | Tom van Huisstede