Home Landelijke radio Domien Verschuuren: “Door SR14 kon ik me voorstellen aan mensen”

Domien Verschuuren: “Door SR14 kon ik me voorstellen aan mensen”

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren is vandaag precies 10 jaar te horen op 3FM. Verschuuren maakte op 24 april 2006 op 18-jarige leeftijd zijn eerste radioprogramma op 3FM. Via diverse nachtprogramma’s kwam hij in februari 2010 terecht in de weekendprogrammering van 3FM. Ruim anderhalf jaar later, september 2010, schoof hij door naar het tijdslot 10:00 – 12:00 uur, waar hij iedere werkdag ‘@Work’ presenteerde. In januari 2014 ruilde Verschuuren zijn ochtendprogramma in voor de avondshow. Daar presenteert hij sindsdien iedere avond ‘Dit is Domien’.

10 jaar bij 3FM! Snel gegaan?
“Ja! Eigenlijk had ik het niet eens zo door, tot ik een tijdje terug op mijn externe harde schijf mijn eerste uitzending tegenkwam. In de bestandsnaam stond: 24 april 2006.”

Rob Stenders moedigde je ooit aan een demo te maken, Iwan Reuvekamp nam je aan op de 3FM Radio-DJ School, Jurre Bosman gaf je meer zendtijd voor de NPS. Wie ben je eigenlijk het meest dankbaar?
“Moet ik die keuze echt maken? Jeetje. Niet te doen. Ik ben ze allemaal eeuwig dankbaar. Dankzij Rob begon alles, hij benaderde me bijna elf jaar geleden voor KXRadio. Als dat niet was gebeurd, had ik misschien nooit een mailtje van Iwan gekregen en had Jurre nooit geweten dat ik heel graag voor de NPS radio wilde maken. Zie je, ik kan en wil helemaal geen keuze maken.”

10 jaar geleden kwam je als ‘broekie’ binnen bij 3FM. Nu, tien jaar later, ben je een van dé gezichten het station. Hoe is dat?
“Het toffe aan 3FM is dat de zender constant in beweging is. Pak voor de grap maar eens de programmering van tien jaar geleden erbij. Die is echt amper te vergelijken met die van nu. 3FM verandert de hele tijd, het ene jaar wat meer zichtbaar dan het andere. Dat heeft er voor gezorgd dat ik steeds nieuwe stappen kon en mocht maken en dat is te gek. Als luisteraar vond ik de familie die 3FM is heel bijzonder om naar te luisteren. Om daar nu een vast onderdeel van te zijn, dat is super.”

Toch liet je vorig jaar duidelijk blijken niet blij te zijn met het vertrek van Coen & Sander en Gerard. Was hun vertrek een aderlating voor 3FM?
“Dat Coen, Sander en Gerard een keer zouden vertrekken bij 3FM, dat wist iedereen. En toen het moment daar was, was dat ontzettend jammer. Maar sinds dat nieuws zijn we bijna een jaar verder en ben ik er inmiddels wel overheen. Niet omdat ik ze niet mis, maar omdat we gelukkig buiten de radio om nog genoeg contact hebben. Daarnaast heeft het er voor gezorgd dat we nieuwe dingen konden gaan doen met 3FM, dat was nodig.”

3FM kreeg veel kritiek na het vertrek van Coen & Sander en Gerard, de verschuivingen in de programmering en de dalende luistercijfers. Was het een lastig jaar?
“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet een raar jaar was en dat we al zijn waar we moeten zijn. Maar er heerst binnen 3FM wel een enorm positieve energie. We hebben geweldige jaren gehad, waarin een groot publiek ons heeft omarmd, maar het werd tijd om te experimenteren en innoveren. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een unieke middagshow, de sterkste weekendprogrammering in tijden en staat er nog veel meer nieuws te gebeuren. You ain’t seen nothing yet.”

Door je deelname aan 3FM Serious Request 2014 werd je een stuk bekender. Was dat eigenlijk wennen?
“Je kunt beter een stem op de radio zijn, dan 1 miljoen abonnees op YouTube hebben, als je nog eens lekker rustig naar de supermarkt wilt op zaterdagmiddag. Dus nee, ik vind het niet irritant. Wat ik heel fijn vond aan 3FM Serious Request 2014, was dat ik mezelf aan heel veel mensen kon voorstellen. Zo voelde het een beetje.”

Toch gaf je in een interview aan dat je 3FM Serious Request 2015 zwaarder vond dan de 2014-editie. Heeft Serious Request nog toekomst?
“Daar ga ik niet over. Persoonlijk kan ik het me niet voorstellen dat we het dit jaar voor het laatst zouden doen. Wat misschien af en toe vergeten wordt, is dat we dit niet doen omdat we graag een week lang een feestje willen vieren. We zijn in 2004 met 3FM Serious Request begonnen, om samen met Rode Kruis een stille ramp op de kaart te zetten. En volgens mij lukt dat nog steeds vrij aardig. Vorig jaar haalden we ruim 7,5 miljoen euro op met een heel complex verhaal. Daar ben ik trots op.”

“Wat ik heel fijn vond aan 3FM Serious Request 2014, was dat ik mezelf aan heel veel mensen kon voorstellen”

Wat zijn je verdere ambities? Een ochtend- of middagshow misschien?
“Zonder ambities sta je stil en dat is het laatste wat ik wil. Mijn ambitie is om de leukste en spannendste avondshow van Nederland te maken, samen met de luisteraar. Daarnaast heb ik een hoop dromen, maar die zijn nog even voor mezelf.”

Je bent nu een van de gezichten van 3FM, maar wie zie jij nu als het grootste talent van de zender?
“Jorien Renkema begint volgende maand met haar dagelijkse programma in de vroege ochtend. Houd haar in de gaten. En Rob Janssen, de meest creatieve druktemaker die ik in jaren ben tegengekomen.”

Tot slot: je mooiste moment uit 10 jaar 3FM?
“Twee keer 3FM Serious Request mogen meemaken vanuit het Glazen Huis. Het is met geen pen te beschrijven hoe je die week precies ervaart, maar wat is het bijzonder om het centrale punt te zijn van een actie waar zó veel mensen zich voor inzetten.”

‘Dit is Domien’ is iedere maandag tot en met donderdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur te horen op 3FM

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM