Home Landelijke radio Gerard Ekdom opvolger van Sander de Heer op Radio 2

Gerard Ekdom opvolger van Sander de Heer op Radio 2

Gerard Ekdom volgt Sander de Heer op in de ochtend van Radio 2. Vanmorgen kwamen de geruchten naar buiten over een mogelijke transfer en inmiddels is er bevestiging gekomen van de dj op zowel Radio 2 als 3FM.

Bij de bekendmaking zei de dj: “Na 17 jaar begon het te kriebelen en ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb” Het is de bedoeling dat hij na de zomer gaat starten met de show.

De 3FM-dj moet het tij gaan keren op Radio 2. Vorige week kwam naar buiten dat de zender vorig jaar een vijfde van haar luisteraars zag vertrekken uit de ochtend. Wat Sander de Heer nu gaat doen is nog onduidelijk. In een reactie op twitter laat hij weten: “Ik heb er vrede mee en ben ergens wel blij dat ik weer eens wat langer kan slapen.”

Ekdom wil met deze stap ook het talent op 3FM een kans geven. “Ik had nog jaren door kunnen gaan op 3FM, maar daar barst het momenteel ook van het jonge talent dat ook een kans verdient”, zegt Ekdom op Facebook.