Home Landelijke radio Jurgen van den Berg: “NOS wilde een losser iemand”

Jurgen van den Berg: “NOS wilde een losser iemand”

Dj file Jurgen van den Berg

De NOS vernieuwde het NOS Radio 1 Journaal omdat de omroep een lossere presentator wilde die het nieuws af en toe met een knipoog kan brengen. Dat zegt presentator Jurgen van den Berg in de NCRV Gids. “De toon van het programma moest dichterbij de luisteraar komen. Uit onderzoek bleek dat luisteraars het programma wel waardeerden, maar er verder niet zo veel binding mee hadden”, aldus Van den Berg.

“In het begin moesten luisteraars daar erg aan wennen. Want naast de lossere toon kwamen er ook nieuwe rubrieken in het programma en brachten we niet alleen de harde nieuwsfeiten maar ook af en toe onderwerpen die gewoon leuk zijn om te weten”, vervolgt de ochtendpresentator van Radio 1.

Volgens Van den Berg was hij al vaker benaderd door de NOS, maar gesprekken over een eventueel ochtendprogramma op Radio 1 liepen telkens stuk. “Toen ze ineens weer belden met een nieuw voorstel, werd het toch interessant. Ik mocht me nadrukkelijk bemoeien met het format en samenstelling van het team. Dat aanbod kon ik niet weerstaan. Het NOS Radio 1 Journaal presenteren is toch een van de interessantste radioklussen.”

Van den Berg, die in januari begon bij het NOS Radio 1 Journaal, is erg tevreden over zijn programma. “Het gaat goed. Natuurlijk was het voor zowel de luisteraars als de redactie even wennen aan de veranderingen binnen het programma. Maar inmiddels krijgen we veel positieve reacties.”