Home Landelijke radio Coen en Sander Show definitief naar Radio 538

Coen en Sander Show definitief naar Radio 538

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn vanaf 1 september te horen op Radio 538. Dat heeft het radiostation bekendgemaakt. Het programma van de dj’s wordt vanaf dan iedere maandag tot en met donderdag uitgezonden tussen 16:00 en 19:00 uur. Coen en Sander nemen de zendtijd over van Ruud de Wild, wiens contract met Radio 538 eind augustus afloopt. Ook de producers Paul Stoel en Koen van Herp maken de overstap.

Eind 2014 kwamen de eerste geruchten over een mogelijke transfer naar Radio 538. Gisteren kwam de Telegraaf met het nieuws over de overstap en nu meldt ook Radio 538 het. In een reactie op Facebook laat Swijnenberg weten er financieel op vooruit te gaan.

Bij BNN verdienen ze ruim 200.000 euro per jaar. En dat wordt nu meer: “Ja we gaan meer verdienen, maar lang niet zoveel als de bedragen die we eerder geboden hebben gekregen (en naast ons neer hebben gelegd). Als we voor het geld hadden gekozen waren we al veel eerder weggegaan. Radio is mooiste medium dat er bestaat en dit soort beslissingen moet je nooit maken op basis van geld.”

‘Tijd voor iets anders’

Coen Swijnenberg: “We zouden dat natuurlijk heel goed nog een jaar of twee kunnen blijven doen, maar daarna zou het tijd worden voor iets anders. Voor ons persoonlijk, maar ook voor de zender. En we willen op het hoogtepunt gaan. Niet wachten tot er een moment komt dat we niet elke dag 100% voor de show geven, of -erger- als de luisteraar ons zat zou worden. We hebben heel veel zin om onszelf nóg een keer uit te vinden en uit te dagen, nóg een keer die succesvolle middagshow op te gaan bouwen.”

Dave Minneboo, programmadirecteur van 538: “Coen en Sander behoren tot de absolute top van de Nederlandse radiomakers. Met hun stijl en kennis van entertainment, muziek en nieuws zijn zij de aangewezen personen om Radio 538 de komende jaren volledig bij de tijd te houden.”

Vorming Coen en Sander

Coen Swijnenberg kreeg in 2003 zijn eerste programma op 3FM. Hij verruilde toen Radio M Utrecht voor 3FM. Eerst maakte hij één nacht per week een programma en in 2004 ging hij naar de avond op 3FM. De dj zei in 2003 ook met Radio 538 gesproken te hebben maar koos toen voor 3FM omdat hij daar meer zijn ei kwijt kon.

In 2004 kreeg Sander Lantinga zijn eerste programma op 3FM. De dj kwam over van MTV en kwam in de nacht terecht. In september van dat jaar kreeg ook Sander Lantinga een avondprogramma op 3FM. Hij nam het tijdslot achter Swijnenberg voor zijn rekening, in de avond tussen 20:00 en 22:00 uur.

Avondshow

Coen en Sander begonnen in 2004 samen op vrijdagavond met het maken van een radioshow: Lantinga & Swijnenberg. In 2006 kwam de overstap naar de middag en maakten ze de Coen en Sander Show op 3FM tussen 16:00 en 19:00 uur. Ze volgden Wouter van der Goes op, die vertrok naar Q-music.

Waar en of Ruud de Wild vanaf september elders te horen is, is nog onduidelijk.