Martijn Kolkman vertrekt bij Qmusic. De dj maakt volgende week, na vijftien jaar, zijn laatste programma op de zender. “Precies 15 jaar geleden werd ik gevraagd om voor Qmusic te gaan werken”, schrijft Martijn op Instagram. “Het doel vanaf de eerste dag was om samen prachtige radio te maken en de beste van het land te worden. Ik heb mijzelf altijd voorgenomen om dit doel samen te bereiken. Dat is gelukt. Ik zeg het niet vaak, maar ik ga op mijn hoogtepunt stoppen.”

Martijn zegt dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen. Wat die uitdaging is, laat hij nog in het midden. “Ik denk dat het heel gezond is om je hierin je hart te volgen. Het is geen makkelijke keuze zeker niet als je bij een heel leuk bedrijf werkt en prachtig radioprogramma kan maken, met de liefste luisteraars”, schrijft hij.

In de nacht

De dj presenteerde afgelopen de vijftien jaar diverse tijdsloten op Qmusic. Zo was hij een tijdlang op werkdagen van 10:00 tot 13:00 uur te horen en vulde hij later de weekenduren. Tegenwoordig is Martijn in de nacht te horen op Qmusic.

De Q-dj begon zijn landelijke radiocarrière in 1998 bij Radio 538 en in 2004 maakte hij de overstap naar Yorin FM. Een jaar later switchte de jock naar Qmusic.

Volgende week maandag op dinsdagnacht is de laatste uitzending van Martijn op Qmusic. Hij blijft wel onderdeel van het dj-team dat met Qmusic The Party het land rondgaat voor drive-inshows.

Dit bericht bekijken op Instagram

Precies 15 jaar geleden werd ik gevraagd om voor Qmusic te gaan werken. Het doel vanaf de eerste dag was om samen prachtige radio te maken en de beste van het land te worden. Ik heb mijzelf altijd voorgenomen om dit doel samen te bereiken. Dat is gelukt…Echt fantastisch. Bovendien werd de nachtshow dit jaar verkozen tot de beste van het land met de Nachtwacht Award en nu ook nummer 1 in de luistercijfers. Ik zeg het niet vaak, maar ik ga op mijn hoogtepunt stoppen. Het speelt al een tijdje in mijn hoofd, maar het is tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik denk dat het heel gezond is om je hierin je hart te volgen. Het is geen makkelijke keuze zeker niet als je bij een heel leuk bedrijf werkt en prachtig radioprogramma kan maken, met de liefste luisteraars. Volgende week maandag op dinsdagnacht is de laatste uitzending tussen 00-02 uur op Qmusic, precies 15 jaar na de eerste. Daarna gaat er een dikke strik omheen en stap ik voor de laatste keer om deze stoel. Martijn.

Een bericht gedeeld door Martijn Kolkman (@martijnkolkman) op

Foto: Qmusic