BNNVARA heeft naar eigen zeggen vorig jaar het initiatief genomen om de programmering van NPO 3FM op de schop te gooien. “BNNVARA nam het voortouw met een flinke ingreep in de programmering om de alsmaar dalende luistercijfers een halt toe te roepen”, schrijft de omroep in het jaarverslag.

Het programmaschema van 3FM veranderde in april 2020 fors, met onder meer Frank van der Lende en Eva Koreman als nieuwe presentatoren van de middagshow. BNNVARA, dat verreweg de meeste zendtijd heeft op 3FM, haalde ook Timur Perlin terug naar de zender. De jock presenteert er sinds ruim een jaar het lunchprogramma.

Volgens BNNVARA schreef het ochtendprogramma van Sander Hoogendoorn op 3FM bovendien geschiedenis, door zoveel mogelijk radiostations tegelijkertijd You’ll Never Walk Alone te laten draaien. 183 radiostations wereldwijd deden mee aan het initiatief van de ochtend-dj van 3FM.

Luistercijfers

De veranderingen bij 3FM hebben tot dusverre niet geleid tot een stijging van de luistercijfers. Het station bleef het afgelopen jaar schommelen tussen de 1,9 en 2,4 procent marktaandeel. Momenteel zit het station op 2,2 procent.

Zendermanager Sharid Alles zei precies twee jaar geleden: “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg.” Later trok ze die uitspraak weer in.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM