Home Landelijke radio Arjan Snijders wordt hoofd radio bij NH Nieuws

Arjan Snijders wordt hoofd radio bij NH Nieuws

Arjan Snijders, voormalig organisator van de Gouden RadioRing en initiator van de radioreeks ’50 Jaar 3FM’, gaat aan de slag bij NH Nieuws. Bij de regionale zender van de provincie Noord-Holland wordt Snijders hoofd radio. “Daar verheug ik mij enorm op!”, meldt hij op Twitter.

Snijders maakte onlangs bekend te stoppen met het organiseren van de RadioRing. “Na veel mopperende ego’s, terwijl ik alleen maar een feest voor en over de radio organiseer en een verkiezing houd die zo eerlijk en transparant is als maar mogelijk, heb ik tegen AVROTROS gezegd dat voor mij de lol er af is”, zei Snijders onlangs tegen deze website. Snijders nam in 2006 het initiatief voor de publieke radioprijzen.

Met zijn radioreeks ’50 Jaar 3FM’, afgelopen jaar op KX Radio, bracht Snijders een bijzonder inkijkje in 3FM. Zo zei Domien Verschuuren dat 3FM lange tijd geen langetermijnvisie had, gaf Gerard Ekdom aan Serious Request al jaren eerder te willen vernieuwen en kaartte ook voormalig zendermanager Paul van der Lugt het ‘achterstallig onderhoud’ van 3FM aan. Roosmarijn Reijmer beschreef hoe ze moest knokken om als vrouw een plek te krijgen in de dagprogrammering.

Snijders liet in een interview met RadioFreak.nl weten dat hij vol trots terugkijkt op, wat hij noemt, het ‘radiodocument’ 50 Jaar 3FM.