Home Landelijke radio Arjan Snijders stopt met de RadioRing

Arjan Snijders stopt met de RadioRing

Arjan Snijders stopt na morgen met de organisatie van de Gouden RadioRing. Hij is het gezeur beu. “Na veel mopperende ego’s, terwijl ik alleen maar een feest voor en over de radio organiseer en een verkiezing houd die zo eerlijk en transparant is als maar mogelijk, heb ik tegen AVROTROS gezegd dat voor mij de lol er af is”, zo laat hij aan RadioFreak.nl weten.

Snijders nam in 2006 het initiatief voor de radioversie van de televisie publieksprijzen. De organisator stoort zich aan de reacties die hij krijgt, zegt hij in de Telegraaf. “Elk jaar weer zijn er presentatoren boos omdat ze niet genomineerd zijn of wordt er geroepen dat het doorgestoken kaart is. Nou, voor dat laatste steek in mijn hand in het vuur: dat is het niet. Ik heb best een dikke huid, maar nu ben ik het beu.”

Snijders noemt Wouter van der Goes (Radio 2) als voorbeeld. Die was volgens hem boos omdat hij niet op de longlist stond. “Terwijl we tijdens een bespreking, waar Wouter bij was en ook mee instemde, juist hadden besloten dat de laagst genomineerden van het jaar ervoor niet terug zouden keren op de longlist. Daar hoorde Wouter bij, maar kennelijk had hij zich niet gerealiseerd welke gevolgen dit voor hemzelf zou hebben. Hij eiste alsnog een plek op de lijst, maar deze was al publiek gemaakt en dan is er geen weg terug. En toen hoorde ik dat Wouter en nog wat mensen van KRO-NCRV niet wilden komen.”

Gesprek
Van der Goes zegt dat het anders zit. “Het stoort mij al jaren dat 1 iemand bepaalt wie er wel en wie er niet op een lijst terechtkomt. Dit jaar hadden we, met nog andere mensen erbij, een gesprek over hoe dingen anders kunnen gaan. En toen zei Arjan ‘bedankt voor input, ik kijk wel wat ik ermee doe, want uiteindelijk beslis ik’. Daar ben ik niet blij mee en mijn omroep ook niet, maar we boycotten de uitreiking zeker niet.” Wouter zegt dat hij morgenavond tijdens de uitreiking van de RadioRing over 2016, iets anders heeft.

Toch is hij inderdaad niet blij dat hij niet op de longlist stond. “De hele programmering van Radio 2 stond erbij, behalve ik. Dat is een lastige discussie, want je krijgt al snel de naam gepikeerd te zijn. Toen ik daar een vraag over stelde, zei Arjan dat ik de enige ben die geen reclame voor zichzelf maakt. Dat vind ik sowieso vreemd aan dit systeem: de commerciëlen maken ook geen of weinig reclame voor zichzelf en nu zijn er alleen maar publieke omroepen genomineerd. Dat geeft geen goed beeld van het Nederlandse radiolandschap.”

Onzin
Volgens Snijders is dat niet waar. “Dat heb ik nooit gezegd en is natuurlijk onzin. De longlist staat vol met namen en titels die nooit reclame maken voor hun nominatie, dat is natuurlijk geen criterium.”

Avrotros zegt dat de Gouden RadioRing ook volgend jaar zal worden uitgereikt. “Dat staat los van de betrokkenheid van Arjan Snijders. Over de invulling van de uitreiking in 2018 gaan we graag het gesprek aan met radiomakers, omroepen en zenders.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.