Home Landelijke radio Paul van der Lugt: “3FM had afgelopen jaren achterstallig onderhoud”

Paul van der Lugt: “3FM had afgelopen jaren achterstallig onderhoud”

Paul van der Lugt, voormalig zendermanager van 3FM, is van mening dat 3FM de laatste jaren achterstallig onderhoud had. Dat zei hij in het programma ’50 Jaar 3FM’ op KX Radio. Van der Lugt was van 1992 tot 2002 zendercoördinator van 3FM.

“3FM heeft ook wel wat achterstallig onderhoud gehad de afgelopen jaren. Ik denk dat het ook wel aan die rare omroeppolitiek te wijten is, dat er dan in één keer twee sterren weggaan: Coen & Sander. En dat de andere ster (Gerard Ekdom, red.) naar Radio 2 gaat, terwijl dat natuurlijk allemaal veel geleidelijker had gemoeten.”

“Het is 2016, maar het is wat dat betreft nog steeds omroeppolitiek gedreven”, zegt Van der Lugt, refererend aan de verschillende omroepen die samen de radioprogramma’s op 3FM maken. “Die omroeppolitiek mis ik niet. Ik heel blij dat ik dáár van af ben.”

Van der Lugt vervolgt: “Ik vind 3FM nog steeds een prachtig radiostation. De nieuwe mensen die er zitten – Frank van der Lende, Timur & Rámon en Domien Verschuuren – vind ik een lekkere, frisse, nieuwe generatie radiojongens die dit station ongetwijfeld heel goed weer zullen gaan opbouwen. Het heeft even tijd nodig.”

Eerste zendermanager
Paul van der Lugt was tien jaar lang zendercoördinator van 3FM. Hij zorgde er onder meer voor dat Giel Beelen een derde kans kreeg bij het station. Van der Lugt was de eerste zendercoördinator van het publieke station. Hij stopte in november 2002 bij 3FM, omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging. Ook speelde de moord op Pim Fortuyn een rol bij zijn keuze om te vertrekken.

Florent Luyckx volgde Van der Lugt in het najaar van 2002 op als zendermanager. Luyckx werd op zijn beurt in oktober 2009 opgevolgd door Wilbert Mutsaers, die tot eind vorig jaar de zendercoördinator van 3FM was. Momenteel neemt Basyl de Groot de rol tijdelijk op zich.