Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Open brief van hoofdredacteur BNR aan Geert Wilders na afzegging debat

Open brief van hoofdredacteur BNR aan Geert Wilders na afzegging debat

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio heeft Geert Wilders uitgenodigd voor een gesprek over zijn afzegging voor het debat van BNR. “Ik nodig je uit voor een gesprek hierover. Gewoon, een kop koffie, om te bespreken hoe wij (journalisten en Geert Wilders) op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Met of zonder microfoon, wat jij wilt”, schrijft Fröhlich in een open brief.

Wilders zou 5 maart meedoen aan een debat dat georganiseerd is door RTL, BNR en Elsevier. Wilders is boos dat RTL zijn broer Paul Wilders heeft geïnterviewd. Die is zeer kritisch. “Hij bestuurt zijn rijk als een keizer. Wie hem serieus tegenspreekt, heeft afgedaan. Familie of niet.”

Fröhlich schrijft: “In je tweet vanmorgen beweer je dat veel media de PVV en jou alleen maar willen beschadigen. Dat is niet waar. Je hebt zeker een punt dat wij de PVV en jou anders benaderen en behandelen dan andere politieke partijen. Maar Geert, dat is omdat jij en de PVV totaal onbereikbaar zijn en nooit iets laten horen op verzoeken om te reageren of zaken eens uit te leggen. Graag zou ik het anders aanpakken en jou vragen wat je ergens van vindt. Die mogelijkheid bied je niet. Trouwens, over het algemeen zijn de media een behoorlijk goede megafoon voor je tweets. Ik denk dat we eerder een bloemetje verdienen dan zo’n tweet.”

Geert Wilders heeft er geen zin in, zegt hij in een reactie. “Ga lekker met je vriendjes van RTL koffiedrinken!”

Foto: BNR Nieuwsradio