De programmering van NPO 3FM gaat flink op de schop. Sander Hoogendoorn verliest zijn ochtendprogramma, Frank van der Lende en Eva Koreman stoppen met hun middagshow en Herman Hofman moet helemaal vertrekken bij de jongerenzender, zo maakte hij maandag bekend. Een drastische reorganisatie, waarbij ook flink bezuinigd moet worden, moet het tij van de dalende luistercijfers doen keren.

Menno de Boer nam onlangs als nieuwe zendermanager het roer over van Sharid Alles, die van 2018 tot eind vorig jaar de scepter zwaaide bij 3FM. Onder haar leiding stegen de luistercijfers van het jongerenstation nauwelijks; het marktaandeel zakte begin vorig jaar zelfs onder de twee procent.

Zorgvuldigheid

Zendermanager Menno de Boer zegt tegen NRC dat hij weinig kwijt kan over wat er allemaal aan de hand is bij de reorganisatie van 3FM. “We zijn in gesprek met de omroepen om 3FM beter te maken. We zitten nog middenin dat proces. Dat doen we erg zorgvuldig en daarom kan ik daar nu nog geen uitspraken over doen”, aldus Menno.

Eerder meldde RadioFreak al dat de programmering van de jongerenzender flink op de schop zou gaan, waarbij alle tijdsloten open liggen.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM