Home Landelijke radio Wilfred Genee: ‘NPO vroeg mij voor radioprogramma’

Wilfred Genee: ‘NPO vroeg mij voor radioprogramma’

Wilfred Genee naar Radio Veronica

De NPO heeft Wilfred Genee gevraagd of hij een radioprogramma wilde komen maken. Dat vertelde hij in z’n radioprogramma bij Radio Veronica. “Ik kreeg een aanbieding van een andere zender. Maar ik heb aangegeven dat ik hier net zit en dat ik hartstikke blij ben.” Om welke publieke zender het precies ging wilde hij niet zeggen. “Het ging om een voorstel. Met mijn naam zou de omroep dan gaan inschrijven op zendtijd.”

Naast Radio Veronica heeft Wilfred Genee meer radio-ervaring. Hij maakt iedere vrijdagmiddag The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Uur langer

Volgens Genee wil Talpa Radio graag dat het middagprogramma Veronica Inside een uur langer wordt. “Ik zei nou, dan moet ik even zorgen dat thuis de echtscheidingspapieren klaar liggen.” Tegenover de radiodirecteur Marc Adriani gaf hij wel aan dat de sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen een uur langer door kunnen gaan, tot 19.00 uur.

“Nee, das niet gezellig”, reageerden de sidekicks meteen. Maar Genee voegde eraan toe: “Maar het budget is ook niet echt dat er meer mogelijk is. Maar het belangrijkste is dat het gevoel blijkbaar goed is.”