Home Landelijke radio Marc Adriani heeft nu zijn ‘droombaan’ bij Talpa Radio

Marc Adriani heeft nu zijn ‘droombaan’ bij Talpa Radio

Marc Adriani

Marc Adriani, de nieuwe directeur van Talpa Radio, heeft nu de baan waar hij altijd al van droomde. Dat zegt hij in gesprek met de regionale krant Tubantia. “Dit is voor mij een droombaan. Als kind nam mijn vader me wel eens mee naar Hilversum. Dan gingen we elk gebouw langs om een sticker te vragen. Met name de radiostations, daar was ik helemaal gek van.”

John de Mol haalde de voormalig BNNVARA-directeur vorig jaar naar Talpa Radio, waar Marc verantwoordelijk is voor de zenders Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. In zijn eerste maanden haalde de radiodirecteur onder meer Wilfred Genee binnen bij Radio Veronica. Al benadrukt Marc dat hij dat niet alleen doet. “Wat dat betreft spring ik hier op een rijdende trein met allemaal professionele radiomakers.”

Niet te snel veranderen

Hoewel bij Radio 10, Radio 538 en Radio Veronica afgelopen jaar veel veranderde, zegt Marc nooit te veel in één keer te willen veranderen. “Je moet elke dag scherp blijven. Ik heb van dichtbij gezien wat er fout ging bij 3FM. Daar vonden voor radiobegrippen te veel veranderingen plaats in korte tijd.”

Tot begin vorig jaar maakte Marc ook zelf radio, met ‘Het Platenpaleis’ op NPO Radio 2. “Dat blijft het allerleukste. Maar als ik onze dj’s als Edwin Evers of Gerard Ekdom hoor, die hebben eigenschappen – of talent – dat ik niet heb. Daarom zitten zij op die plek en ik niet”, aldus de in het Twentse Wierden geboren radiodirecteur.

Foto: Jasper Zwartjes