Home Landelijke radio Wijzigingen in de programmeringen van 2018

Wijzigingen in de programmeringen van 2018

Nog een paar uur tot het nieuwe jaar daarom tijd om de wijzigingen in de programmeringen op een rijtje te zetten. Comebacks van dj’s en kleine verschuivingen in de programmeringen. RadioFreak.nl zet alles voor je op een rijtje.

NPO Radio 1

NPO Radio 1

KRO-NCRV vervangt het programma ‘De Ochtend’ op NPO Radio 1 voor ‘Spraakmakers’. Ghislaine Plag blijft te horen en zal dagelijks tussen 9:30 en 11:30 uur het programma presenteren. Sven Kockelmann maakt tussen 11:30 en 12:00 uur het nieuwe programma ‘1op1’ waarin hij dagelijks spreekt met een actuele gast.

‘De Nieuws BV’ krijgt dagelijks een half uur sport tussen 13:30 en 14:00 uur.  De programma’s ‘Bureau Buitenland’ en ‘Kunststof’ wisselen van volgorde in de programmering. Voortaan is vanaf 19:00 uur ‘Bureau Buitenland’ te horen en van maandag tot en met donderdag van 19:30 tot 20:30 is ‘Kunststof’ te horen. Op vrijdagavond zit op dit tijdslot wekelijks het kookprogramma ‘Mangiare!’.

In het weekend vinden ook een aantal veranderingen plaats op Radio 1. ‘Kamerbreed’ maakt op zaterdag plaats voor de talkshow ‘dr Kelder en Co’ met Jort Kelder. Het programma de Nieuwsshow gaat met Mieke van der Weij en Peter de Bie, na veel ophef, van AVROTROS naar Omroep MAX. Naast een nieuwe omroep krijgt het programma ook een nieuwe titel: ‘Nieuwsweekend’.

NPO Radio 2

Rob Stenders

Rob Stenders keert weer terug op NPO Radio 2. De dj is in het nieuwe jaar iedere maandag tot en met donderdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen. Annemieke Schollaardt, nu nog op dat tijdslot te horen, gaat van vrijdag tot en met zondag van 14:00 tot 16:00 uur een programma maken. Bij afwezigheid vervangen zij elkaar.

AVROTROS, de werkgever van Annemieke, legt zich nog niet neer bij de nieuwe programmering van NPO Radio 2. De omroep neemt juridische stappen.

De ochtendshow in het weekend van Radio 2 gaat naar Timur Perlin. Vanaf aanstaande zaterdag is Timur te horen met ‘Timur en het Weekend’.

NPO Radio 5

Op de tweede dag van het nieuwe jaar maakt Jeroen van Inkel zijn comeback op de landelijke radio. De dj gaat aan de slag bij NPO Radio 5 waar hij tussen 7:00 en 10:00 uur de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ gaat maken. Afgelopen week maakte hij in de nacht een proefuitzending.

Henk Mouwe maakte, samen met Manuëla Kemp, tot nu de ochtendshow op Radio 5. Henk gaat met pensioen en Manuëla schuift door naar de middag waar ze samen met Henkjan Smits ‘De MAX!’ gaat maken. Ze krijgen hierbij ondersteuning van Fred Siebelink.

Qmusic

Kimberly Dekker

Kimberley Dekker vervangt vanaf 8 januari Lieke Veld tijdens de lunch van Qmusic. Lieke verlaat de zender. Kimberley werkt sinds vorig jaar bij Qmusic na haar deelname aan Q-college. Ze maakte de ochtendshow in het weekend.

Daarnaast krijgt Gido Kuin een vaste plek in de nacht van Q.

Radio 538

Bas Menting neemt vanaf 2018 het programma Jens Timmermans over op zondagochtend tussen 8:00 en 12:00 uur. Vanmorgen was hij al twee uurtjes te horen maar vanaf volgende week wordt dit het dubbele.

Foto: Pixabay, Jasper Zwartjes | NPO Radio 2, MAX/Nico Kroon, Qmusic, Marit Goossens