Home Landelijke radio NPO Radio 2 Timur Perlin krijgt vast programma in het weekend op Radio 2

Timur Perlin krijgt vast programma in het weekend op Radio 2

Timur Perlin presenteert vanaf volgend jaar het ochtendprogramma in het weekend op NPO Radio 2. De dj is vanaf 6 januari op zaterdag en zondag van 6:00 tot 9:00 uur te beluisteren op de publieke zender met het programma ‘Timur en het Weekend’. De dj neemt het tijdslot over van Thijs Maalderink, wat hij gaat doen is nog onduidelijk.

Perlin was sinds begin dit jaar als tijdelijke invaller te horen in de nacht van zondag op maandag op Radio 2. Vervolgens begon hij ook met andere invalklussen en was hij de afgelopen maanden eveneens op vrijdag van 22:00 tot 0:00 uur te horen. Perlin krijgt nu definitief een vaste plek in de programmering van Radio 2.

Perlin: “Het afgelopen vrije jaar heb ik kunnen reizen en flierefluiten, maar de radio bleef een constante magneetkracht op me uitoefenen. Nadat ik al wat ontzettend leuke programma’s heb kunnen presenteren voor NPO Radio 2, heb ik nu heel veel zin om op vaste basis ook de ochtenduren in het weekend voor mijn rekening te nemen.”

Carrière

Timur Perlin begon zijn radiocarrière in de jaren 90 bij New Dance Radio. Vervolgens ging hij aan de slag bij Veronica FM, dat later werd omgedoopt naar Yorin FM. In 2003 maakte hij de overstap naar de avond van 3FM waar hij zijn draai niet kon vonden. Hij ging terug naar Yorin FM en toen dat station verder ging als Caz!, startte Perlin er samen met Rámon Verkoeijen met de middagshow.

In 2007 vertrok Perlin bij Caz! om niet veel later achter de scherm te gaan werken bij BNN. Dat achter de schermen werken duurde slechts enkele maanden, want in 2008 kreeg hij een programma op 3FM: in het weekend van 7:00 tot 10:00 uur.

Binnen een jaar schoof Perlin door naar 12:00 en 15:00 uur. Op dat tijdslot maakte hij jarenlang een programma met Rámon Verkoeijen, waarin het duo populaire items bedacht als Flirt Je Stijf en Mamma Appelsap. In 2011 was Perlin een van de drie dj’s in het Glazen Huis in Leiden.

Perlin en Verkoeijen schoven in september 2015 door naar de doordeweekse lunch op 3FM. Een jaar later besloot Perlin echter dat hij voorlopig wilde stoppen met het maken van radio; de dj verliet 3FM. Niet voor lang, want enkele maanden later was Perlin alweer op Radio 2 te horen.

Foto: Annemieke van der Togt