Home Landelijke radio Omroep MAX: “Ophef over verdwijnen Nieuwsshow is misverstand”

Omroep MAX: “Ophef over verdwijnen Nieuwsshow is misverstand”

NPO Radio 1

Volgens Omroep Max-baas Jan Slagter berust de hele ophef over het verdwijnen van de Nieuwsshow van AVROTROS op zaterdagochtend op NPO Radio 1 op een misverstand. Omroep Max neemt de geschorste presentatoren Mieke van der Weij en Peter de Bie over en heeft het tijdslot gekregen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

“Iedere omroep kan op een tijdslot intekenen”, zegt Slager op NPO Radio 1. “Het is geen wet dat een tijdslot ook bij een vaste omroep hoort. Wij hebben een aanvraag gedaan met een omschrijving erbij van wat wij willen doen. En de NPO heeft gekozen voor ons voorstel.”

Volgens Slagter komt het wel vaker voor. “Wij hadden ooit een succesvol wijnprogramma met Ilja Gort op NPO 2. En dat programma werd ineens van de ene producent naar de andere overgeheveld en werd overgenomen door AVROTROS. Ik heb daar toen ook geen ophef over gemaakt. You win some, you lose some. Iedereen doet nu net of dat iedere week gebeurd, maar dat is niet zo. Uiteindelijk gaat het erom dat de luisteraar het beste programma krijgt. En dat is de keuze geweest.”

Beroepscommissie

Een onafhankelijke beroepscommissie gaat het bezwaar van de AVROTROS nu beoordelen. “Het is hun goed recht om naar die commissie te stappen. Ook wel een beetje tamtam, want nu praat iedereen erover. Een conflict met presentatoren is geëscaleerd en uiteindelijk zou de luisteraar daar de dupe van zijn en nu blijven zij. Want Mieke en Peter dragen al jaren succesvol dat programma. Maar ik zie de beroepszaak met vertrouwen tegemoet.”

Foto: Raymond van Olphen