Home Landelijke radio NPO Radio 2 AVROTROS zet juridische stappen vanwege terugkeer Rob Stenders

AVROTROS zet juridische stappen vanwege terugkeer Rob Stenders

Rob Stenders

AVROTROS legt zich niet neer bij de terugkeer van Rob Stenders op NPO Radio 2 en Annemieke Schollaardt die als gevolg daarvan naar het weekend wordt verplaatst. De omroep begint nu een zaak tegen de NPO, zo bevestigt Eric van Stade, directeur AVROTROS, in het AD. “Presentatoren hebben blijkbaar de voorkeur boven het programma’’, stelt Van Stade.

Rob Stenders verruilde in de zomer van dit jaar omroep AVROTROS voor zijn ‘vertrouwde’ BNNVARA. Hij dacht daarmee zijn programma op Radio 2 te behouden, maar daar stak zowel de NPO als AVROTROS een stokje voor. Annemieke Schollaardt nam daarop per 1 september het tijdslot van Stenders over.

Spijt

De exit van Stenders op Radio 2 kwam Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO, echter op zoveel kritiek te staan dat hij Stenders terughaalde. Volgens AVROTROS-directeur Eric van Stade had Bosman spijt. “Annemieke Schollaardt is met veel lawaai van 3FM naar Radio 2 gehaald. Vervolgens meldt na twee uitzendingen het hoofd radio van de NPO (Jurre Bosman red.) zich bij mij met de opmerking dat hij er spijt van heeft en dat Annemieke ergens anders heen moet.”

De NPO heeft de fatsoensnormen duidelijk overschreden, vindt Van Stade. “Als je een dj laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest”, stelt de omroepdirecteur. Dat is geen goed presentatorenbeleid.”

Juridische stappen

In de nieuwe programmering van 2018 is Stenders van maandag tot en met donderdag, en Schollaardt van vrijdag tot en met zondag te horen op Radio 2. De kous leek daarmee af, maar AVROTROS heeft nu toch haar juridische afdeling aan het werk gezet. “De hele radio-intekening is niet goed verlopen, beslissingen zijn niet zorgvuldig genomen. Dat willen we aan de kaak stellen”, aldus Van Stade.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2