Home Landelijke radio KRO-NCRV start nieuwe dagelijkse talkshow op Radio 1

KRO-NCRV start nieuwe dagelijkse talkshow op Radio 1

NPO Radio 1

De KRO-NCRV laat luisteraars meedenken over de inhoud in een nieuw programma op NPO Radio 1. ‘Spraakmakers’ komt in de plaats van ‘De Ochtend’ dat nu dagelijks tussen 09:30 en 12:00 uur te horen is.

Vanaf 2 januari presenteert Ghislaine Plag de nieuwe talkshow dagelijks tussen 09:30 en 11:30 uur. “Natuurlijk blijven bekende rubrieken zoals Het Mediaforum, de Nationale Nieuwsquiz en Stand.nl een belangrijke rol spelen in het nieuwe programma. En bijzonder is dat luisteraars gaan meedenken over de inhoud van de uitzending.”

Volgens Plag moet dat laatste een belangrijke vernieuwing worden op NPO Radio 1. “We zijn momenteel bezig een grote groep luisteraars aan ons te binden – de Spraakmakers – die ons bestoken met onderwerpen die zij echt belangrijk vinden en waar ze zelf ervaring mee hebben. Allemaal onder het motto ‘vertel me wat je weet, niet alleen wat je vindt’.”

Onderwijs, gezondheid, veiligheid en economie worden de belangrijkste thema’s. “Als we de ene week een probleem signaleren, willen we de week erna het liefst met drie oplossingen komen.”

Tussen 11:30 en 12:00 uur gaat Sven Kockelmann het nieuwe programma ‘1op1’ presenteren. Daarin praat hij dagelijks met een actuele gast.

Foto: Raymond van Olphen