Timur Perlin heeft tijdens zijn deelname aan het Glazen Huis in Leiden (2011) zichzelf meerdere keren uren opgesloten op het toilet. Dat bekende de voormalig 3FM-dj afgelopen weekend in zijn programma op NPO Radio 2. “Als mijn shift voorbij was, dan ging ik me opsluiten op de wc. Daar zat ik dan uren. Af en toe kwam Gerard Ekdom me een wijntje aanbieden. Dan werden we kneiterlam van een half glaasje wijn.”

Eerder bekende Timur al dat hij jarenlang het Glazen Huis niet in durfde. Pas in 2011 gaf hij zich voor het eerst op om zich vrijwillig op te laten sluiten voor het goede doel. Datzelfde jaar nam hij samen met Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom plaats in het huis. Nu zegt hij daarover: “Ik ben ook een beetje mensenschuw en dan ga je in het Glazen Huis. Hoe verzin je het ook? Maar ik dacht: nu moet ik het echt een keer doen.”

Gerard Ekdom bekent dat hij ‘wel eens’ een fles wijn meenam het Glazen Huis in. “Dat was puur als slaapmutsje om een lange nacht te slapen. Dan dronk ik een heel klein beetje en was ik gelijk knock-out. Maar die fles ging nooit leeg; als de week klaar was, was de fles maar half leeg”, aldus Gerard tegenover Shownieuws.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2