Home Landelijke radio Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin in het Glazen Huis van...

Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin in het Glazen Huis van 3FM

Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin gaan dit jaar het Glazen Huis in van 3FM. Dat heeft 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend gemaakt in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. De zenderredactie, waar alle omroepen in zitten, besluit wie er in het huis komt.

Voor Gerard Ekdom is de zesde keer dat hij het Glazen Huis ingaat. Maar volgens de dj gaat het nooit wennen. "Ik heb de hele nacht met buikpijn op bed gelegen", was zijn eerste reactie. "Het is ieder jaar weer een feest om erin te komen. Het gaat echt nooit vervelen!" In 2005, 2006, 2007, 2009 en 2010 zat hij ook in het huis.

Voor Timur Perlin is het eerste keer dat hij één van de dj's van Serious Request is. "Ik vind het harstikke spannend en eng. Ik begon de afgelopen twee dagen bijna te hopen dat ik het niet zou worden. Maar ik heb er zin in!" Coen Swijnenberg gaat voor de derde keer. Hij zat in 2008 en 2010 ook in het huis.

Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december op de Beestenmarkt in Leiden. Door zes dagen niet te eten en non-stop radio te maken halen de dj's geld op voor het Rode Kruis. Het geld gaat dit jaar naar moeders die zijn geraakt door oorlog en alleen voor de zorg van hun gezin opdraaien. Vorig jaar werd er ruim 7,1 miljoen euro opgehaald.

Beluister hier het fragment uit de uitzending bij Giel!

Vorig artikelNederlands Blazers Ensemble krijgt Radio 4 Prijs
Volgend artikelRick van Velthuysen vlucht uit studio voor blokje kaas