Ruud de Wild vindt dat 6 Inside het te veel heeft over de radiozenders van Talpa, waar Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio onder vallen. Dat vertelt Ruud in de podcast ’30 Minuten Rauw’, waarin hij presentator Albert Verlinde aan de tand voelt. “Het valt me op dat het heel veel over Talpa-zenders gaat, maar weinig over de echte grote.”

Ruud: “Er wordt heel flauw gedaan over de Top 4000 die helemaal te gek is. Dat zijn gewoon platen die Radio 10 altijd draait, maar dan in die volgorde. Met het sentiment van de echte, namelijk de Top 2000 van Radio 2. Dan denk ik: dat is ook gewoon propaganda bij 6 Inside.”

Radiozapper

Albert Verlinde ontkent dat hij alleen maar Talpa-zenders promoot. “Ik ben een radiozapper, dus ik kom alle zenders tegen. Ik zal de eerste zijn die over alle radiozenders iets wil zeggen. Aan de andere zie je wel dat de samenklontering van de verschillende mediabedrijven de afgelopen jaren heftiger geworden is. De publieke omroep zal zichzelf ook voornamelijk promoten als het zo uitkomt.”

Toch zegt Verlinde wat met het de kritische noot van Ruud te willen doen. “Het is een goede opmerking, ik neem het mee.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2