Home Landelijke radio Timur Perlin durfde jarenlang het Glazen Huis niet in

Timur Perlin durfde jarenlang het Glazen Huis niet in


Timur Perlin heeft het jarenlang niet aangedurfd om het Glazen Huis in te gaan. Dat heeft de 3FM-dj gezegd op Radio 1. "Je moet jezelf als dj opgeven voor het Glazen Huis. Je moet aangeven of je erin wil." Dit jaar was het voor het eerst dat Timur zich wél opgegeven had. "Ik ben echt een diesel. Op de radio of als ik bij mensen kom kijk ik eerst even rustig todat ik genoeg zelfvertrouwen heb om wat te zeggen." Om in het Glazen Huis te gaan voelde hij zich niet zeker genoeg.

"Je hebt vijf dagen de tijd om mooie radio neer te zetten", zo zegt Perlin. "Dat was voor mij te weinig. Ik wil een dag wennen, dan twee dagen een depressie dat ik het allemaal niet kan en misschien kan ik het de vijfde dag dan een beetje. Je wordt zeven dagen lang gevolgd met camera's en heel Nederland ziet je. Dat vind ik eng…"

Dit jaar gaat de dj wel het Glazen Huis in, samen met Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom. Aanstaande zondag start de actie 3FM Serious Request op de Beestenmarkt in Leiden.

"Ik voelde me dit jaar voor het eerst zeker genoeg om me op te geven", zegt de dj. "Mijn normale weekendprogramma is zo succesvol en ik ben daar zo zeker in, dat ik nu ook zeker genoeg ben om het Glazen Huis in te gaan."
Foto: Hans Peter van Velthoven / 3FM