Home NPO 3FM 3FM Serious Request Serious Request 2017 is beproeving voor 3FM

Serious Request 2017 is beproeving voor 3FM

Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zijn het Glazen Huis ingegaan. Ze zitten tot en met kerstavond in het huis in Apeldoorn om met NPO 3FM geld in te zamelen om vermiste kinderen op te sporen.

Luisteraars vragen vanaf vandaag tegen betaling hun verzoekplaat aan door te doneren aan het Rode Kruis. Tijdens 3FM Serious Request krijgen de dj’s bezoek van bekende nachtgasten zoals Kim Feenstra en Marieke Elsinga. De 3FM dj’s die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen.

De drie dj’s maken steeds vier uur radio en wisselen elkaar af. Domien doet op de doordeweekse dagen de ochtend, Sander doet dat in het weekend. Angelique is dagelijks aan het einde van de ochtend en rond lunchtijd te horen. Sander doet voornamelijk de middag.

Erop of eronder

Het lijkt dit jaar erop of eronder voor 3FM Serious Request. Het evenement haalt ieder jaar minder geld op, levert weinig nieuwe luisteraars op en de productiekosten zijn hoog. Gaststad Breda moest vorig jaar vier ton extra bijbetalen en ook Apeldoorn zit met een gat in de begroting.

Voor het eerst is ook nog niet bekend in welke stad Serious Request volgend jaar is. Naar verluidt omdat de NPO nog niet weet of het volgend jaar wel doorgaat. Alle zeilen worden bijgezet om er dit jaar een succes van te maken. Zo steken andere publieke radiozenders een helpend handje toe. Op 24 december zullen vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn ook programmamakers van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 presenteren.

Daarnaast zijn de luisteraars massaal afgehaakt bij 3FM. DJ Michiel Veenstra noemt het tegen de NOS ‘makkelijk’ om nu te gaan zoeken naar een link tussen dalende luistercijfers en het uiteindelijke succes van de actie voor het Rode Kruis. “Maar ook als we vooraf zouden kunnen inschatten dat we de helft zouden ophalen, dan kun je beter dat doen dan niets doen”, concludeert hij. “Want dan haal je niets op.”

Vorig jaar bracht 3FM Serious Request uiteindelijk ruim 8,7 miljoen euro op.

Lees alles over 3FM Serious Request in ons speciale dossier

Foto: Bullet-Ray | NPO 3FM