Home NPO 3FM 3FM Serious Request Serious Request pakt vier ton duurder uit voor Breda

Serious Request pakt vier ton duurder uit voor Breda

Serious Request 2016 in Breda

3FM Serious Request heeft Breda ruim zeven ton gekost. Aanvankelijk had de stad rond de drie ton begroot voor het evenement. Mede door de hoge beveiligingskosten zijn de kosten meer dan verdubbeld, zo meldt het Brabants Dagblad. Of Breda dat bedrag uiteindelijk terugverdient omdat er extra bezoekers naar Breda komen, vindt burgemeester Paul Depla minder relevant.

Volgens Depla is de zeven ton zeer goed besteed. “Door de actie is 8,7 miljoen euro opgehaald, waardoor 2,2 miljoen kinderen antibiotica kunnen krijgen.” Door de terreuraanslag in Berlijn schroefde Breda de strenge beveiliging nog meer op.

De verwachte bezoekersaantallen zijn volgens BN De Stem niet gehaald. Met name op de doordeweeks dagen is het volgens de krant ‘evident’ dat er bij lange na niet de genoemde 70.000 tot 100.000 bezoekers waren. “Je merkt dat Serious Request deze keer niet in de kerstvakantie was. Daardoor zijn de bezoekersaantallen wat te hoog ingeschat”, merkt een winkelier op in de Brabantse krant.

Ondernemers waren voor aanvang van Serious Request bang dat ze door het evenement veel klandizie zouden missen. In de grote winkelstraten kijken de winkeliers echter terug op een goede week. In bepaalde winkels liep de klandizie wel terug. “Op zaterdag is er behalve een klant die iets kwam betalen, niemand binnen geweest”, zegt de eigenaar van een tapijtenzaak.

Veiligheidsmaatregelen
Over de strenge veiligheidsmaatregelen zegt de Bredase burgemeester: “We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen. Sommigen vonden dat overdreven, anderen vonden het te weinig. Maar het belangrijkste is dat alles goed gegaan is. Zeker rond het Glazen Huis is er helemaal niets vervelends voorgevallen.”

Domien Verschuuren kijkt enthousiast terug op zijn week in het Glazen Huis in de Brabantse stad. “Breda is echt een fantastische stad. Heel de week hing er een geweldige sfeer. Iedereen was in touw voor zijn of haar actie of stond op het de Grote Markt te zingen. Ik heb ontzettend genoten van de overweldigende reacties die we kregen.”

Frank van der Lende zegt ook ‘een geweldige week’ te hebben gehad. “De gezelligheid van Breda was precies wat ik verwachtte toen ik hoorde dat we naar deze prachtige Brabantse stad gingen. Hier hangt altijd sfeer, maar deze week was het the place to be”, aldus de 3FM-dj in BN De Stem.

Foto: NPO