Home NPO 3FM 3FM Serious Request Toekomst 3FM Serious Request nog ongewis

Toekomst 3FM Serious Request nog ongewis

Het is nog niet duidelijk of, en in welke vorm, 3FM Serious Request volgend jaar wordt gehouden. NPO 3FM heeft voor de 2018-editie nog geen stad bekendgemaakt. Dat komt onder meer doordat na het vertrek van Basyl de Groot de vacature van zendermanager nog niet definitief is opgevuld.

In gesprek met NU.nl praten Glazen Huis-dj’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen over de toekomst van Serious Request. Op de vraag of het Glazen Huis volgend jaar terugkeert, antwoordt Verschuuren: “Dat is een moeilijke vraag. Dit zijn dingen waar wij niet over gaan. Dan ben ik er niet van overtuigd; er is bijvoorbeeld nog geen stad aangekondigd voor volgend jaar.”

Voorgaande jaren was rond deze tijd de locatie van het Glazen Huis voor het jaar daaropvolgend al bekend. “Dat is een paar jaar zo gegaan”, erkent Verschuuren. “Maar wij werken bij een zender waar ongelooflijk veel veranderd is: slogan, doelgroep, programmering, alles. Ik denk dat het goed is om ieder jaar onze ogen goed open te houden. Maar ik ga er vanuit dat er volgend jaar weer een 3FM Serious Request is, ja.”

Actie afwegen

Sander Hoogendoorn: “Het gevaar van deze grote actie is dat je ‘m accepteert zoals het is en vervolgens gewoon denkt: volgend jaar weer Serious Request. Tot nu toe is voor ons gebleken dat we het in deze vorm doen; voor een stille ramp, met het Rode Kruis. Maar ik hoop juist dat de actie ieder jaar tegen het licht wordt gehouden en heel erg wordt afgewogen, zodat je ieder jaar weer met de volle 100 procent Serious Request doet omdat we er in geloven. En niet omdat we het altijd zo doen.”

Verschuuren daarop: “Dat is het. Op het moment dat je Serious Request gaat doen omdat het nou eenmaal in je jaarplanning staat, dan moet je ermee kappen.” Op de vraag of een evenement als Serious Request ook door andere zenders gehouden kan worden, zegt Verschuuren vastbesloten: “Ik denk dat geen enkele andere zender dit kan.”

> Lees alles over 3FM Serious Request in ons speciale dossier

Foto: Bullet-Ray van Olphen | 3FM

Vorig artikelPresentator Kees Boonman weg bij AVROTROS
Volgend artikelEdwin Evers meest invloedrijke radio-dj van Nederland