Home Landelijke radio Radio 538 Sander Lantinga: “Er gebeurt ontzettend veel in radioland”

Sander Lantinga: “Er gebeurt ontzettend veel in radioland”

Sander Lantinga zit op z’n plek bij Radio 538. Dat zegt hij in gesprek met De Telegraaf. De dj tekende onlangs een nieuw contract bij de zender en verwacht over een aantal maanden zijn derde kindje. “We hebben met heel veel liefde bijgetekend en blijven nog drie jaar de leukste middagshow van Nederland maken. Er gebeurt natuurlijk ontzettend veel in radioland. Al die ontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten.”

De 538-dj noemt alle veranderingen in radioland ‘één grote legpuzzel’. Bang voor het verliezen van zijn middagshow zegt hij niet te zijn. “Als er iemand weggaat, moet er ook iemand terugkomen. Wij zitten gelukkig op een goede en veilige plek. Om ons heen kan het kolken en waaien, wij blijven een mooi programma maken.”

Burgerman

Sander leerde zijn vrouw Tessel van der Lugt kennen bij BNN, waar Tessel tot voor kort hoofd radio was. Sander: “Bij haar wist ik: ’Dit is de vrouw van mijn leven, met haar ga ik trouwen’. Geen twijfel over mogelijk, net zoals je weet dat gras groen is.’”

Tien jaar geleden had Sander niet verwacht dat hij nu ’huisje, boompje, beestje’ zou hebben, vertelt hij in de krant. “Uiteindelijk ben ik toch meer een burgerman dan je zou denken. Maar ik heb echt wel moeten uitrazen, wat dat betreft heb ik best een wild verleden. Ik mocht graag tot laat in de stad staan met een drankje. Een avond thuis op de bank vond ik een avond niet geleefd.”

De 538-dj vervolgt: “Niet dat ik hele nachten doorhaalde, ik heb altijd wel een geweten gehad, maar ik was wel het type: ’Oké, waar is het feestje?’. Ik hou echt van gezelligheid. Nog stééds. Tegenwoordig hou ik het alleen binnen de perken.”

Foto: William Rutten