Home Landelijke radio Sublime Sander de Heer gaat ochtendshow maken op Sublime

Sander de Heer gaat ochtendshow maken op Sublime

Sander de Heer

Sander de Heer maakt vanaf 20 augustus de ochtendshow op Sublime. Iedere werkdag tussen 7:00 en 9:00 uur maakt hij Sublime Sunrise. Muziek staat centraal, maar ook de dagelijkse actualiteit en bijzonder nieuws dat inspireert komen voorbij.

“We zijn enorm trots dat Sander ons Sublime-team komt versterken”, zegt Stefan Wayper, directeur van Sublime. “Sander heeft met zijn ruime ervaring als presentator bij NPO Radio 2 en daarnaast als eindredacteur bij NPO 3FM en Qmusic een enorme bijdrage geleverd aan het geluid op de Nederlandse radio. Een schat aan ervaring die ons enorm gaat helpen met de verdere ontwikkeling van Sublime.”

“Toen ik voor het eerst bij Sublime binnenkwam, voelde ik direct de creatieve spirit”, zegt Sander de Heer over Sublime. “Een kleine en flexibele club is crossmediaal bezig met het vertellen van mooie en échte verhalen op het gebied van cultuur, ondernemen, klimaat en muziek. Het kriebelde bij mij al langer om weer zelf radio te gaan maken. Bij Sublime krijg ik daarnaast de ruimte om mee te kunnen denken over een sterk en bijzonder mediamerk.”

Ochtendshow

Voor Sander is de ochtend geen onbekende plek. Zijn landelijke radiocarrière begint bij Radio 538. Met Ruud de Wild, en later Erik-Jan Rosendahl, is hij in de ochtend te horen op de zender. In 2000 stapt hij over naar 3FM waar hij weer samen met Ruud de Wild te horen is. Na het vertrek van Ruud krijgt hij zijn eigen weekendprogramma.

Op 3FM maakt hij van 2005 tot en met 2008 de ochtendshow in het weekend. Vervolgens stapt hij over naar Radio 2 waar hij vanaf 2008 tot en met 2015 de ochtendshow. Daarna moet hij plaats maken voor Gerard Ekdom.