Home Landelijke radio Sander Lantinga: “DJ’s verdienen minder dan je denkt”

Sander Lantinga: “DJ’s verdienen minder dan je denkt”

Coen en Sander 538

De bekende radio-dj’s van commerciële zenders verdienen veel minder dan iedereen denkt. Dat heeft 538-dj Sander Lantinga gezegd bij Ranking The Stars. “Ik ga niet zeggen dat ik weinig verdien. Maar in de radiowereld worden altijd bedragen genoemd, nou het is nog niet voor een kwart waar.”

“Van Edwin Evers wordt altijd gezegd dat hij rond de miljoen zit of anderhalf. Dat is echt, echt, niet waar. En ik sta nog niet eens in de schaduw van Evers en ik moet het delen met Coen.”

Coen Swijnenberg zei in 2015 bij hun overstap van 3FM naar Radio 538 wel dat ze flink meer zouden gaan verdienen omdat ze naar een commerciële zender gingen. “Ja we gaan meer verdienen, maar lang niet zoveel als de bedragen die we eerder geboden hebben gekregen (en naast ons neer hebben gelegd). Als we voor het geld hadden gekozen waren we al veel eerder weggegaan. Radio is mooiste medium dat er bestaat en dit soort beslissingen moet je nooit maken op basis van geld.”

Op de vraag of Sander Lantiga meer dan een half miljoen verdient per jaar knikte hij bij Ranking The Stars ontkennend. Maar hij schaamt zich er niet voor. “Nee zeker niet, ik schaam me nergens voor. Maar ik heb geen tweede huis op Ibiza zoals Patty Brard.”

Publieke Omroep

Bij de Publieke Omroep verdienen dj’s sowieso minder door de Wet Normering Topinkomens.

Foto: William Rutten